ОСТАНАТО

 

Билтен за март 2016 г.

 Во билтенот за март 2016 г. на Транспарентност Македонија ќе може да читате за:

1.  Активности на СЈО
2.  Корупција при трошење на европските фондови

Билтен за март 2016 г.

 Во билтенот за март 2016 г. на Транспарентност Македонија ќе може да читате за:

1.  Активности на СЈО
2.  Корупција при трошење на европските фондови
3.  Јавни набавки
4.  Непријавување на имотната состојба
5.  Неправилности ...

прочитај повеќе...

НЕ СЕ ИСПОЛНЕТИ УСЛОВИТЕ ЗА РАСПУШТАЊЕ НА ПАРЛАМЕНТОТ И СПРОВЕДУВАЊЕ КРЕДИБИЛНИ ИЗБОРИ

Седум граѓански организации, преку писмо, се обратија до меѓународната заедница и до јавноста. Во обраќањето организациите образложуваат зашто не се исполнети минималните услови за распуштање на Парламентот и ...

прочитај повеќе...

Билтен за месец февруари 2016 г.

 Во најновиот билтен на ТМ за месец февруари 2016 г. читајте:

 
1. Случајот „Титаник“ и новите стандарди на македонските судови
2. Состојба со медиумите
3. Молк  на  ДКСК по барањата на ...

прочитај повеќе...

Билтен за јануари 2016 г.

Во најновиот билтен за јануари 2016 г. на Транспарентност Македонија ќе може да прочитате за следното:

За транспарентност

Транспарентност Македонија (ТМ) е непрофитна, невладина организација која промовира транспарентност и јавност и се бори за искоренување на корупцијата во општеството. Нејзина задача е да создаде промени кон заедница без корупција и постојано да ја предизвикува толеранцијата за корупцијата. Од своето основање во ноември 2001 година и преку конкретни проекти, ТМ осмислува и имплементира активности кои ја третираат корупцијата и другите феномени кои ја поткопуваат демократијата. Поконкретно, ТМ работи на зајакнување на добро владеење на национално и локално ниво, подобрување на стандарди и анти-корупциски практики во државниот сектор, промоција на анти-корупциски стандарди меѓу политичките партии, деловниот и граѓанскиот сектор, подигање на јавната свест за анти-корупција и градење партнерства и анти-корупциски мрежи.